Klassieke pesto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender

Bereidingswijze

  1. Pureer de basilicum, de knoflook, en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
  2. Voeg geleidelijk de resterende olie toe, roer de erdoor en voeg zout en peper toe.
  3. Bewaar de pesto maximaal 1 week in de koelkast in een potje met schroefdeksel, bedekt met een laagje olie.
  4. Serveer koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Klassieke pesto heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.2 / 10 in 5 recensies
RESET

In dit recept kan zeker wel extra Vierge olijfolie gebruikt worden! Als je op Youtube kijkt gebruiken 10 van de 10 makers extra Vierge olijfolie. Ik maak het zelf ook met extra Vierge olijfolie en het... Lees reactie
D. van Velzen 9 december 2013
Heel lekker dank je wel, ik had "gewone" toscaanse olie van onze pasta casa, helemaal goed.
Theo Plug 10 november 2013
Beste Betty Twee opmerkingen over het Pesto recept: 1. Voor de pesto mag in geen geval 'extra vierge' olie gebruikt worden. Deze persing heeft namelijk altijd een zeer aanwezige smaak, en dat zou he... Lees reactie
E. van Hees 16 januari 2013
Ik heb het met Griekse balsamico en Griekse olijfolie gemaakt. Perfect!
I. Kopijn 17 september 2012
Heerlijke en gemakkelijke recepten!
E.Glazener-Groeneveld 10 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%564 kcal
Vetten
7 g.
10%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke pesto