Kleine loempia's
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hapjes
- Loempia recepten
- Bereiden
- Kookboek van spikeysmum
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Wok
- Oven
Bereidingswijze
- Week de zoals aangegeven op de verpakking en knip hem in kleine stukjes.
- Knip de kipfilet in hele kleine stukjes en bestrooi met en .
- Knip de Indische groenten wat kleiner.
- Doe wat in een wok of wadjang (grote hapjespan is ook goed) en braad hierin de kip aan.
- Voeg dan , , , en toe.
- Voeg wat ketjap toe, hierna de groenten en de .
- Laat dit even bakken en dan afkoelen.
- Klop in een beker het los.
- Leg een loempiavelletje met een puntje naar je toe en smeer de randjes in met wat (met je vinger).
- Leg wat van de vulling (ongeveer een eetlepel) in het midden, sla de punt over de vulling (trek het een beetje strak), rol het geheel een maal om, sla de linker- en rechterkant naar binnen en rol verder.
- Gebruik eventueel nog wat om het laatste puntje "vast te plakken".
- Bak de loempiaatjes in wat gaar of smeer ze in met wat en leg ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden C).
- Goed voor ongeveer 25 loempiaatjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal, kippenbouillontablet, olie
- sambal en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in loempiavellen en ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillontablet kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillontablet en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 534 kcal | 26% | 4272 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |