Kleine loempia
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Loempia recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Rasp de fijn.
- Verwijder de zaadjes van de en snijd ze in stukjes.
- Hak de fijn.
- Laat het ontdooien.
- Klop het los.
- Meng de met , , , en door het gehakt.
- Leg het op een werkvlak en bestrijk ze met .
- Snijd vierkantjes van 12 x 12 cm van het deeg.
- Leg 2 velletjes deeg op elkaar.
- Verdeel het gehakt mengsel over de deeglapjes en rol ze op.
- Vouw de onder en bovenkant naar binnen.
- Bestrijk de deegranden met .
- Verwarm de frituurpan op 180 graden en frituur de loempiaatjes in 5 minuten bruin en gaar.
- Meng in een steelpan de met en pers de er boven uit.
- Meng het geheel tot een gladde saus en serveer de saus bij de loempiaatjes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kleine loempia
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kleine loempia's | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel, filodeeg, bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, eiwit, bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eiwit
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 658 kcal | 32% | 2632 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 76 g. | 29% | 304 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |