Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Doe de ketanmeel, het , de vanille- en de in een grote beslagkom.
    Meng dit goed door elkaar.
    Voeg beetje bij beetje de (en de ) erbij en blijf goed kneden.
    Kneed net zolang totdat het deeg bijna niet meer plakt (eventueel ketanmeel toevoegen als het te vochtig blijft) en laat het daarna even rusten (paar minuten).
    Het deeg is klaar als het goed stevig is en bijna niet meer plakt.
    Rasp de fijn.
    Strooi de geraspte uit over een groot plat bord.
    Zet een grote pan met veel water op het vuur en breng het water aan de kook.
    Maak van het deeg een balletje zo groot als een knikker.
    Maak een deuk in een balletje zodat een komvorm ontstaat en vul deze met de geraspte .
    Druk de suiker aan en vouw het balletje goed dicht.
    Let erop dat er geen gaatjes in het deeg zitten anders loopt de uit het balletje na het koken.
    Maak zo een aantal balletjes (oneveer 10).
  2. Doe de balletjes voorzichtig, 1 voor 1 in het water.
  3. Let erop dat ze niet aan elkaar of de pan vastplakken en kook net zo lang totdat de balletjes gaan drijven.
    Haal de balletjes uit het water en laat heel even uitlekken.
    Rol de balletjes door de en laat even afkoelen.
    Herhaal dit tot het deeg op is.

    Serveer de klepon (het liefst een beetje warm) bij de thee of koffie samen met andere Indonesische lekkernijen zoals spekkoek.

    Bewaar de klepon niet te lang buiten de vriezer want dan droogt het deeg uit.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%884 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
6%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klepon (Indonesische suikerbolletjes)