Kletskoppen met ijs, mango en aardbeien
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van Gulsahan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Hak de grof.
Vet een bakplaat in.
Doe in een beslagkom de het , wat en de en meng dit tot een homogene massa.
Meng de en de er in gedeelte erdoor tot een stevige bal ontstaat.
Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze met en onderlinge afstand van 8 cm op de bakplaat.
Druk ze plat met een lepel.
Bak ze boven in de oven in ca. 6 minuten tot het donkerbruine koekjes zijn.
Laat de kletskoppen even afkoelen op de bakplaat.
Leg ze daarna op een taartrooster.
Laat ze verder afkoelen en bros worden.
Schil de en snijd het vruchtvlees van de pit.
Houd 8 mooie plakken achter en pureer de rest met het tot een gladde saus.
Was de en verwijder de kroontjes.
Leg op 4 bordjes een kletskop, schep hier op een bolletje ijs en leg er weer een kletskop op.
Leg er op, weer een kletskop en de rest van de .
Schep de mangosaus er langs.
Garneer met aardbei, de achtergehouden mangoplakjes en .
Bestuif het met en spuit er op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- aardbeien, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 561 kcal | 28% | 2244 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 81 g. | 31% | 324 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |