Kletskoppen van Greet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven aanzetten.
  2. Hak het schaafsel nog iets fijner, roer in een beslagkom de boter zacht en meng dan alle ingrediënten er goed doorheen.
  3. Vorm van dit deeg 15 à 20 stuks 3 cm dikke bolletjes op een vooraf ingevette bakplaat (met enige tussenruimte, zeg 8 cm) en schuif de plaat op de bovenste richels van de reeds op 175ºC voorverwarmde oven.
  4. Na een 7 à 10 minuten zijn de koekjes uitgelopen en gaar.
  5. Laat de koekjes buiten de oven even afkoelen en maak ze, als ze taai geworden zijn, snel los van de bakplaat.
  6. Laat ze, los op de bakplaat, verder afkoelen.
  7. Nu de volgende bakplaat vullen, hup de oven in enz.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Kletskoppen van Greet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Helemaal heerlijk, heb ze opgerold en gevuld met een heerlijke botercrème. Slagroom kan natuurlijk ook.
Hanneke 12 februari 2016
Ik woon in Italie en daar kennen ze geen basterdsuiker! Kan ik ook gewone suiker gebruiken, mijn man is allergisch voor rietsuiker.
Annemieke 16 januari 2014
Ik vind ze heel lekker en ik weet niet of het erg is maar ik heb geen amandelschaafsel erin gedaan.
Madelon 15 december 2012
Echt een toppertje Met kerst gemaakt voor bij een dessert. De hele familie wil het recept!
Barry 25 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
371 kcal
18%1484 kcal
Vetten
17 g.
25%68 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kletskoppen van Greet