Knapperige kabeljauwburgers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Deegroller
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Leg de op een groot ovenvast bord, leg er de uiringen op en bestrooi dit met .
  2. Bedek het geheel af met aluminiumfolie en zet het bord op een pan met zacht kokend water.
  3. Laat het 15 minuten koken tot de vis ondoorzichtig is en gemakkelijk uiteenvalt.
  4. Laat de vis afkoelen.
  5. Roer de gesnipperde , , een snufje zout en witte peper door de aardappels.
  6. Gooi de uirngen en de graten en vel weg.
  7. Doe de vis in een plastic zak en sla met een deegroller de vis in kleine stukjes.
  8. Roer de door de aardappels.
  9. Vorm met bebloemde handen 8 ovale platte burgers van het mengsel en zorg dat alle lucht er wordt uitgedrukt.
  10. Wentel de burgers door het losgeklopt en daarna door het verse broodkruim.
  11. Zet ze 30 minuten in de koelkast.
  12. Verhit de tot 180 graden C.
  13. Frituur de burgers per paar om te voorkomen dat ze barsten.
  14. Keer ze om in de en bak ze ca. 3 minuten krokant en goudbruin.
  15. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  16. Doe 2 kabeljauwburgers op een bord en garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en olie
  • kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1329 kcal
66%5316 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knapperige kabeljauwburgers