Knapperige kipfilet met aardappelsalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en kook ze 20 minuten met het deksel op de pan.
- Laat de schrikken, schil ze en laat ze wat afkoelen.
- Breng ca. 125 mililiter water aan de kook.
- Roer het bouillonblokje en de erdoor.
- Breng op smaak met de en wat en .
- Meng de erdoorhen.
- Snijd de in schijven en marineer ze met dit mengsel, laat de marinade ca. 30 minuten intrekken.
- Verkruimel het brood.
- Meng het , 2 eetlepels water, en , was de en haal ze achtereenvolgens door de , het en de broodkruimels.
- Druk het paneermeel goed aan.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de erin.
- Bak de kip 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Keer de kip na 20 minuten om.
- Maak de tomaten schoon, snijd de tomaten en de in schijfjes, was de bieslook en snijd hem fijn.
- Voeg de tomaten en de en de bieslook toe aan de en breng op smaak met en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 261 kcal | 13% | 1044 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |