Knapperige varkenshaas met cantharellen
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Varkenshaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon.
- Pel en snipper de .
- Was de peterselie en hak hem fijn.
- Laat het deeg ca. 10 minuten in de verpakking ontdooien.
- Bak beide zijden van het vlees ca. 3 minuten aan in de hete en breng op smaak met .
- Laat het vlees op keukenpapier uitlekken.
- Fruit de in het braadvet.
- Voeg de toe en bak ze goudbruin.
- Breng op smaak met .
- Smelt 2-3 eetlepels .
- Verdeel het in 8 stukken.
- Bestrijk 4 stukken met een laagje .
- Leg de andere er kruislings op.
- Leg in het midden van het deeg op elk stuk vlees 1 eetlepel , 1 theelepel crème fraiche en wat peterselie.
- Vouw het deeg dicht met de vulling erin.
- Leg de deegpakketjes op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrijk ze met de overige .
- Bak de varkesnhaasjes 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Gaar de 3-5 minuten in een laagje water met een snufje zout en laat ze uitlekken.
- Wentel ze met de overige in 1-2 eetlepels hete en breng op smaak met .
- Serveer het gerecht met bijv.
- aardappelpuree.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 153 kcal | 7% | 612 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |