Ingrediënten

+ -
print

Voor de smaak:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Roer de boter met de met een mixer zacht.
  3. Voeg de smaakmakers toe.
  4. Klop de los en voeg ze toe.
  5. Voeg nu in gedeelten de met eventueel wat om het nog te kunnen te kunnen mixen.
  6. Het blijft een stevig beslag.
  7. Laat het beslag minimaal een uur in de koelkast rusten.
    Om te bakken heb je een wafelijzer nodig voor hoorntjes, niet voor Belgische wafels.
  8. Probeer zelf uit op welke stand:
  9. dit verschilt per merk en apparaat.
  10. Alleen voor het eerste kniepertie even invetten met olie.
    Schep telkens een dessertlepel beslag in het open ijzer en druk het deksel dicht.
  11. Even aanknijpen tot de stoom verdwenen is.
  12. Nog even laten bakken en met een spateltje uit het ijzer halen.
  13. Leg op werkblad en laat afkoelen.
  14. Even proberen of hij gaar is:
  15. dan is hij bros.
  16. Anders de volgende langer laten zitten.
  17. Wanneer de koekjes koud zijn in een trommel plaatsen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4327 kcal
216%4327 kcal
Vetten
112 g.
160%112 g.
Waarvan verzadigd
56 g.
281%56 g.
Waarvan onverzadigd
31 g.
104%31 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
12 g.
208%12 g.
Koolhydraten
749 g.
288%749 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
40 mg.
5%40 mg.
Ijzer
0 mg.
1%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knijpertjes/knieperties