Knoflookbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Haal de tenen van 1 bol los, maar pel ze niet.
  2. Verwarm in een steelpan met dikke bodem de met daarin de knoflooktenen op laag vuur.
  3. Laat de tenen in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie.
  4. Knijp de tenen tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met 1 eetlepel Italiaanse , en 2-3 eetlepels tot een smeuïge pasta.
  5. Voeg en naar smaak toe.
  6. Snijd een donkerbruin in dikke plakken en bestrijk ze met de knoflookpasta.
  7. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie.
  8. Bestrijk het rondom met wat van de .
  9. Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
25
25
25

Variaties op Knoflookbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knoflookbrood
VariatieAantalGang
Knoflookbrood7Broodgerechten
Knoflookbroodjes1Bijgerechten
Knoflookbrood met schapenkaas en serranoham1Tapas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, roomkaas, stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
464 kcal
23%1856 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knoflookbrood