Knoflooksoep (gepocheerde ei)
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Knoflooksoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van durna06
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Knoflook in stukjes snijden.
- Laat de heet worden.
- Bak de knoflook even 1 min.
- Giet wat in de koekenpan.
- Breng dit aan de kook.
- Giet dit over in een soeppan.
- Voeg nu de rest van het toe, met en .
- Laat de soep even koken.
- Doe daarna het vuur laag.
- Breek de vlak boven de pan.
- Verzamel het eiwit met een vork erheen.
- Laat de ongeveer 3 min.
- heel langzaam meekoken.
- Haal de er dan met een schuimspaan heel voorzichtig uit.
- Leg ze op de borden.
- Giet nu de hete over het ei.
- Strooi nu wat (mild) op de , met wat peterselie.
- Tip:
- Bak 4 sneetjes dun brood in de olie met knoflook, mooi bruin.
- Uit pan halen en uitlaten lekken.
- Bij hete soep opdienen, stukjes brood er in bij toevoegen anders gewoon serveren met stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Knoflooksoep met ei415m
-
Recept
Franse Knoflooksoep440m
-
Recept
Tomaten-knoflooksoep435m
-
Recept
Knoflooksoep435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 109 kcal | 5% | 218 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 2 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |