Knolselderijsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Doe de in de ovenschaal met de ui en .
  3. Bestrooi met .
  4. Besprenkel met olie en zet ca. 45 min.
  5. in de oven.
  6. Voeg na 20 min.
  7. de bouillon en room toe. 2.
  8. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak 12-15 min.
  10. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender.
  12. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer.
  13. Voeg peper en zout toe en serveer in 4 kommen.
  14. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.

    Tip:
    Lekker met soepstengels en rauwe ham of blokjes geitenkaas uit 't vuistje.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Knolselderijsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knolselderijsoep
VariatieAantalGang
Knolselderijsoep3Soepen
Walnoot-knolselderijsoep1Soepen
Knolselderijsoep met oesterzwammen1Herfst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
34 kcal
1%136 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knolselderijsoep