Koekjes en kerststerren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Splits het en gebruik alleen de eidooier.
  2. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft.
  3. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg.
  4. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min.
  5. in de koelkast opstijven.
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  7. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik.
  8. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los.
  9. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is.
  10. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
  11. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min.
  12. lichtbruin en gaar.
  13. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.

    Kerststerren:
  14. Steek met een vormpje sterren uit het basisdeeg of snijd er langs een sjabloon dennenbomen uit.
  15. Bak de koekjes af volgens het basisrecept en prik er als de koekjes nog warm zijn met een breinaald of Chinees eetstokje een gat in.
  16. Bestrijk de afgekoelde koekjes met wit glazuur van poedersuiker met een beetje water of gesmolten witte chocolade.
  17. Of vul een stevig, hersluitbaar diepvrieszakje met glazuur, knip het puntje eraf en breng een mooie decoratie aan op de koekjes.
  18. Druk eventueel zilverpillen (flesje) in het natte glazuur en laat opstijven.
  19. Haal een lint door het gaatje en hang de koekjes in de kerstboom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1669 kcal
83%1669 kcal
Vetten
131 g.
188%131 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
238 g.
91%238 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koekjes en kerststerren