Amandel-chocoladekoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Hak de fijn.
  2. Kneed 175 gram , het amandelschaafsel, 75 gram , een snufje , het , de en de in stukjes eerst met de deeghaken van de mixer en dan met de handen glad.
  3. Kneed kort de erdoorheen.
  4. Leg het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
  5. Rol het deeg ca. 3 mm dik uit op een laagje .
  6. Steek ca. 50 vormpjes (4 cm doorsnede) uit.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vormpjes op.
  8. Kluts de door de en bestrijk de vormpjes ermee.
  9. Laat het laagje kort drogen en bestrooi de helft met de .
  10. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven ca. 12 minuten op 175 graden C.
  11. Laat ze afkoelen.
  12. Verhit de gelei en bestrijk de ongesuikerde vormpjes ermee.
  13. Leg de gesuikerde koekjes erop en laat de gelei drogen.
  14. Hak de chocolade grof en smelt de stukjes au bain marie.
  15. Doop de koekjes deels in de chocolade.
  16. Laat ze uitlekken en drogen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Amandel-chocoladekoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb de kaneel-chocoladekoekjes nog niet gemaakt. Ga ik zeker doen. Maar hebt u nog meer koekjes gerechten voor diabetici. En koekjes recepten voor diabetici, maar tegelijk natrium arm? Mijn man sn... Lees reactie
Marijke Koyen 22 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
719 kcal
35%2876 kcal
Vetten
44 g.
64%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandel-chocoladekoekjes