Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
De lekkerste gevulde koeken recept
De lekkerste gevulde koeken recept

De lekkerste gevulde koeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 170 graden.
De bloem, boter, basterdsuiker het zout en een ei in een kom doen. De boter in kleine stukjes snijden en de massa met koele handen tot een gelijkmatige bal kneden.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van ongeveer 1/3 cm dik rollen. Hieruit 16 plakken van 10 cm middellijn steken.

Maak de spijs wat slapper door er een half ei door te prakken met een vork. Verdeel de spijs over 8 plakken deeg en laat de randen onbedekt. Leg hierover de andere 8 plakken en druk goed dicht. In het midden van iedere koek een amandel plaatsen en een half ei loskloppen en hiermee de koeken bestrijken. Zet het bakblik in de voorvermarmde oven (170 gr) en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit de lekkerste gevulde koeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven