Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Diamantjes recept
Diamantjes recept

Diamantjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een kom meng je de fijne suiker, de boter, de vanillepoeder met een kleine snelheid. Dan voeg je met hogere snelheid het zout en de bloem toe, om een gladde deeg te verkrijgen. Dit proces mag niet langer dan 2 min. duren. Laat het deeg hard worden gedurende 30 min. Verdeel het deeg in 3 delen waarmee je een soort worst van rolt van een diameter van 3 cm. Zet terug in de koelkast en laat 15 min. afkoelen. Klop het eigeel. Leg de kristalsuiker op een plateau. Wrijf de rollen van deeg in met eigeel en rol deze daarna in de kristalsuiker. Verwarm de oven op 200 C. Snijd de rol in stukken van ongeveer 1 cm dik en leg deze op een ovenplateau. Bak gedurende 13 min. en houd de kleur van de koekjes in het oog (moeten blond blijven van kleur) Je kan de afgekoelde koekjes bewaren in een doos gedurende 10 dagen.

Allergenen Informatie

Voor dit diamantjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven