Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koeckjes of cookies recept
Koeckjes of cookies recept

Koeckjes of cookies


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het meel en de suiker in een beslagkom. Meng goed. Voeg het licht losgeklopte ei toe en meng nogmaals goed door. Doe de boter in de kom en snijd met twee messen door het meel. Stort het geheel op het aanrecht, druk het voorzichtig bij elkaar en verdeel het deeg in drie stukken. Leg twee delen in de koelkast. Rol het overgebleven deel uit tot een wordt van 3-4 cm dik. Omwikkel dit met plastic huishoudfolie en leg het 30 minuten in de vriezer. Haal nog een stuk uit de koelkast en meng dit met de sukade of sinaasappelschil en de krenten. Na het mengen het deeg uitrollen tot een wordt van 3-4 cm dik. Omwikkel dit met plastic huishoudfolie en leg het 30 minuten in de vriezer. Pak het laatste stuk uit de koelkast en meng dit met de grof gehakte noten, de pinda's, de chocolade en de vanillesuiker. Na het mengen het deeg uitrollen tot het een rol wordt van 3 - 4 cm dik. Omwikkel dit met plastic huishoudfolie en leg het 30 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Haal de eerste rol uit de vriezer (de neutrale rol) als de oven op temperatuur is. Snijd hem met een scherp mes in plakken van ca. 0,5 cm breed. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 13.5 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Zet de oven op 170 graden C. Haal de tweede rol uit de vriezer (de sinaasappel/sukade-rol). Snijd hem met een scherp mes in plakken van ca. 0,5 cm breed. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 17.5 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Haal de laatste rol uit de vriezer (de noten/chocolade-rol). Snijd hem met een scherp mes in plakken van ca. 0,5 cm breed. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 17.5 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Laat alle koeckjes afkoelen op een rooster. Bewaar de koeckjes in een luchtdichte trommel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koeckjes of cookies recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven