Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokos/cranberry-boterkoekjes recept
Kokos/cranberry-boterkoekjes recept

Kokos/cranberry-boterkoekjes


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


voor 21 stuks:
Verwarm de oven voor op 200C.
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
Schep in elk vormpje ongeveer 1 1,5 eetlepel beslag.
Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. Houd de vorm onder koud water van tevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
Druk in elk taartje een garneeramandel.
Bestrooi elk vormpje met wat gemalen kokos en bestrijk vervolgens met ei.
(Het lijkt logischer om eerst met ei te bestrijken en vervolgens de kokos erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
Laat 12.5 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kokos/cranberry-boterkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven