Kokos/cranberry-boterkoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Boterkoekjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van sonyanijntje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
- Vormpje
Bereidingswijze
- voor 21 stuks:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
Schep in elk vormpje ongeveer 1 à 1,5 eetlepel beslag.
Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. - Houd de vorm onder koud water van tevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
Druk in elk taartje een garneeramandel.
Bestrooi elk vormpje met wat gemalen en bestrijk vervolgens met .
(Het lijkt logischer om eerst met te bestrijken en vervolgens de erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boterkoekjes430m
-
Recept
Galettes au beure (boterkoekjes)410m
-
Recept
Kokos-walnootkoekjes 40 stuks41u15m
-
Recept
Cranberry-koekjes450m
-
Recept
Kokos koekjes425m
-
Recept
Kokos-chocoladekoekjes430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 177 kcal | 8% | 3717 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 126 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 16% | 63 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 21 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 11% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 567 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 42 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |