Koerdische rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. In een grote pan (5 liter) genoeg olie schenken om de bodem rijkelijk te bedekken.
  2. Verhit de olie.
  3. Voeg per persoon 1 kopje water toe (20 centiliter) en 1 theelepel .
  4. Breng het water aan de kook.
  5. Voeg dezelfde hoeveelheid rijst als water toe, dus 1 kopje per persoon.
  6. Laat het weer rustig koken op middelvuur.
  7. Neem ondertussen 1 handje en sla deze in een theedoek in brokken.
  8. Dit kan ook met een vijzel maar let op dat het geen poeder wordt!
  9. Als het water niet meer zichtbaar is en er 'gaatjes' tussen de rijstkorrels zijn ontstaan, roer de rijst door elkaar en maak het los van de bodem.
  10. Draai het vuur op zijn laagst en gooi 2 handjes over de rijst en de .
  11. Doe de deksel op de pan en laat de rijst 15 minuten op het laagste vuur nagaren.
  12. Na 15 minuten is de rijst drooggekookt en gaar.
  13. Meng de en door de rijst en serveer onmiddelijk.
  14. Als de rijst erg plakkerig is, gebruik in het vervolg meer olie.
  15. Leuk idee als er gasten komen:
  16. Neem een klein schaaltje en vul deze met de rijst.
  17. Even aandrukken met een spatel en omdraaien op een bord.
  18. Een prachtig rijstbaaltje per persoon!
  19. De rijst zal waarschijnlijk aan de bodem van de pan plakken.
  20. Indien men deze rijst ook wil gebruiken, bijvoorbeeld voor de volgende dag, kan men een klein scheutje water toevoegen en de pan laten staan, met deksel.
  21. De volgende dag hebben de onderste rijstkorrels het water opgezogen en kan alle rijst opgemaakt worden.
  22. Als men dit niet wenst, is het voldoende de pan een uurtje te laten staan gevuld met warm water en de rijstkorrels kunnen zo uit de pan geveegd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
295 kcal
14%1180 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koerdische rijst