Koffie-chocolade muffins
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Deegroller
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Vet 8 ovenvaste koffiekopjes of muffinvormpjes (à 200 mililiter) in en bestuif met .
- Doe de in het diepvrieszakje en sluit het zakje af.
- Sla de bonen kapot met een deegroller.
- Hak de chocolade.
- Smelt de helft van de chocolade au bain marie en laat 5 minuten afkoelen.
- Roer 175 gram , de , de en een snufje tot een creme.
- Roer de gesmolten chocolade er beetje bij beetje door.
- Spatel de er door.
- Doe het bij de en roer het meel en de afwisselend door het beslag.
- Spatel de gehakte chocolade en 2/3 van de erdoorheen.
- Doe het deeg in de vormpjes en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat de muffins afkoelen en garneer met de rest van de en een toefje slagroom.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Muffins445m
-
Recept
Chocolade brownies41u
-
Recept
Super chocolade muffins425m
-
Recept
Chocolade vlokken muffins420m
-
Recept
Chocolade-frambozentaart43u20m
-
Recept
Chocolade cheesecake41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 320 kcal | 16% | 2560 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 104 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |