Koffie-eierbavarois
- Herkomst Nederland
- Categorie Koffie
Bijpassend: taart en gebak - Bereiden
- Kookboek van karmonchita
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Week de in koud water.
- Breng de onder af en toe roeren aan de kook.
- Klop ondertussen de met de en tot een luchtige massa.
- Zet een klein kopje (50 milliliter) sterke (ristretto mag ook).
- Voeg met kleine scheutjes en al roerend de en de aan de eiermassa toe.
- Verwarm het geheel op een lage warmtebron - niet koken! - en laat het indikken.
- Knijp de uit en laat ze in het warme mengsel glijden.
- Roer het geheel door en laat alles afkoelen.
- Klop de met een zakje stijf.
- Roer dit samen met de chocoladesnippers voorzichtig door het afgekoelde mengsel.
- Verdeel het mengsel over dessertbakjes of een met olie ingevette middelgrote vorm.
- Laat dit ongeveer acht uur in de koelkast opstijven.
- Serveren met een snufje cacoapoeder, een blaadje munt of kleine bitterkoekjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Koffie met chocoladeroom en rum410m
-
Recept
Kruidige koffie met chocoladeroom410m
-
Recept
Ierse koffie415m
-
Recept
Koffie likeur425m
-
Recept
Tulband met koffie41u
-
Recept
Cuba koffie410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 136 kcal | 6% | 816 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 102 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |