de toer alleen uit de koelkast gebruiken, niet op kamertemperatuur water(200 gram) en 50 gr boter(500 gram)(50 gram) tot handwarm verwarmen gist(25 gram) en 50 gr suiker(100 gram) in het water(200 gram) oplossen
dit 10 min laten staan bloem(500 gram) met zout(8 gram) vermengen ei(50 gram) en het gistwater met de bloem(500 gram) mengen tot een deeg
deeg uitrollen tot een lap van 30 X 60 cm
toer boter(500 gram)(50 gram) tussen plastic platdrukken tot een lap van 30 x 40 cm
plastic verwijderen en boter(500 gram)(50 gram) op het deeg leggen zodat er aan een zijde 20 x 30 cm deeg vrij blijft
het vrije stuk deeg eerst over de boter(500 gram)(50 gram) leggen
dan de 1/3 deeg met boter(500 gram)(50 gram) daar weer overheen leggen = 30 x 20 cm deegstuk
afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
in de rusttijd ondertussen de gele room koken
rest suiker(100 gram) met custard(25 gram) mengen
75 gr van de koude melk(250 gram) erdoor roeren tot een papje
rest melk(250 gram) aan de kook brengen
kokende melk(250 gram) door papje roeren
terug in de pan en 3 min.
laten koken, wel goed over de bodem roeren
uitgieten op een bord en afdekken met huishoudfolie
deeg uitrollen tot 60 x 60 cm
deeg in drie repen vouwen 20 x 60 cm ( zoals je met de boter(500 gram)(50 gram) hebt gedaan)
1/4 maar draaien en weer in 3 en vouwen = 20 x 20 cm deegstuk
afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
dit uitrollen nog twee maal herhalen, met wel 30 min rust ertussen.
(3 x 3 toeren is meer dan voldoende voor deze broodjes)
deeg uitrollen tot 40 x 50 cm
in 20 repen snijden van 2 x 50 cm
elke reep twisten (wokkel)
2 bakplaten licht in vetten
handen kruislings, de beide einden vast pakken van de twist
en op het rechte deel van de twist vast drukken
de getwiste repen als een krakeling vouwen en op de bakplaat leggen
de geleroom los roeren en in spuitzak scheppen
in de drie gaten van de krakeling een dot room spuiten
de beide bakplaten nog 30 min laten rijzen
op 230° C afbakken in 12 min.
op de afgekoelde broodjes vruchten leggen naar eigen inzicht abrikozenjam(150 gram) in een pannetje heet maken samen met 20 gr water(200 gram)
en de vruchten en het broodje er mee bestrijken met een kwast
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.