Kofta Kabab Kasta (gekruid varkensvlees)
- Herkomst India
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kofta recepten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd de groene fijn.
Rasp de schil van de .
Rasp de gemberwortel fijn.
Snijd de fijn.
Hak de en knoflook fijn.
Zeef de groene .
Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil. - Gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden. - Laat een half uur intrekken.
Maak er dan kleine platte koekjes van.
Plaats in het midden 0,5 theelepel gezeefde pruim.
Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes over het fruit. - Vorm er zo balletjes mee.
Laat ze nog een kwartier staan.
Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.
Kook de pan droog.
Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle kanten met het kookvocht bedekt worden.
Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde , die in dunne schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt werd gedoopt en snel werd gesauteerd.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Babi Pedis Dan Daun Papaya (licht gekruid varkensvlees met gemberwortel)41u
-
Recept
Tim nyat nyat (mild gekruid varkensvlees)41u
-
Recept
Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees)450m
-
Recept
Chinees varkensvlees, zoet-zuur445m
-
Recept
Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m
-
Recept
Babi roedjak (fijn gekruid licht zuur varkensvlees)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
- geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 304 kcal | 15% | 1216 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |