Kogelbiefstuk en entrecote met kruidenboter

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kruidenboter:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie zeer fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Was de citroen en rasp de helft van het geel van de schil fijn.
    Pers de helft van de citroen uit.
    Snijd de kogelbiefstuk en entrecote in vier gelijke stukken.
    Kruid het vlees naar believen met peper en zout.
    Steek de barbecue aan.

    De kruidenboter:
    Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Voeg de peterselie, de rasp van de citroen en het citroensap toe, daarna de verse knoflook en de worcestershiresaus.
    Meng alles goed door elkaar.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Doe in een hoge cylindrische vorm en laat in de koelkast afkoelen.
    Haal de boterrol uit de vorm door de vorm onder de warme kraan te houden.
    Snijd de boter in plakken van ongeveer 1 cm.

    Het vlees:
    Braad het vlees naar smaak van roze tot doorgebakken.
    Leg een stuk kogelbiefstuk en entrecote op een bord, leg er een schijfje kruidenboter op het vlees en leg er wat sla en aardappeltjes of kartoffelsalade bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenboter
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in worcestershiresaus
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
231 kcal
11%924 kcal
Vetten
23 g.
34%92 g.
Waarvan verzadigd
14 g.
70%56 g.
Waarvan onverzadigd
7 g.
26%28 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
3 g.
52%12 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
10 mg.
1%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kogelbiefstuk en entrecote met kruidenboter