Bestrooi de biefstukken met 1 eetlepel ras el hanout.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukken om en om in circa 4 minuten goudbruin.
Pak het vlees afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie.
Leg op de bakplaat en laat circa 10 minuten in de oven rusten.
Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en bak circa 1 minuut.
Schenk het erbij en voeg het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken.
Voeg de kookroom(50 milliliter) en 1 theelepel ras el hanout toe en breng de saus aan de kook.
Zet het vuur uit.
Pittige Sperziebonen:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 4 minuten beetgaar.
Giet af.
Pel en snipper de uien(2)(2).
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien(2)(2) en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de paprikapoeder(2 theelepels), chillivlokken en korianderpoeder(2 theelepels) toe en bak circa 1 minuut mee.
Schenk de tomatenblokjes(800 gram) erbij en voeg de sperziebonen(600 gram) toe.
Laat op laag vuur, met de deksel po de pan circa 6 miunuten pruttelen.
Aardappels:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Boen de aardappels(400 gram) schoon en snijd in vieren.
Kook de aardappels(400 gram) in circa 15 minuten beetgaar.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Serveren:
Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel over 4 borden.
Serveer met de saus, sperziebonen(600 gram) en aardappels(400 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
Koemelk
groentenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
Lactose
kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.