verwarm de oven tot 220°C
Schil en snijd de in kleine blokskes.
Doe dan de die op kamertemperatuur is.
In een mengkom, doe daar de eieren(4) en de suiker(250 gram) bij en dan dit tot een homogene massa roeren.
Daarna de gezeefde zelfrijzende bloem(250 gram).
Als dit allemaal opgewerkt is tot 1 geheel.
De kokosbloem toevoegen als laatste de blokskes appel.
Ontrol de bladerdeeg(1 vel) in de vorm, zorgdragend dat alles mooi over de rand gelijkmatig verdeeld is.
Dan met een vork gaatjes prikken in de bodem (dit is om het teveel rijzen van de bodem tegen te gaan), daarna royaal de confituur uitsmeren op de bodem.
Dit is om de vulling goed te laten plakken anders valt die er na het bakken gegarandeerd uit!
Als dit werkske gedaan, is de vulling aanbrengen goed gelijkmatig openspreiden.
Je kan de randen dus het overstekende bladerdeeg(1 vel) dat je een beetje deftig bijgesneden hebt, kleuren met wat geklutst ei, maar ik gebruik nadien altijd nog een lepel of twee jam die ik warm gemaakt heb in de magnetron, dan blinkt het gebak ook mooi !!
zo, als dit allemaal achter de rug is, kan je de vorm in de dus voorwarmde oven schuiven en bakken op zo een 200°C voor een 3/4 uur, het hangt natuurlijk wat af van oven tot oven !!
Goed laten afkoelen en je zal zien, een festijn.
Ik ben echt wel trots op mijn eigen vondst, het is steeds fijn om de complimentjes te ontvangen van mensen die ik hiermee trakteer op de koffie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bladerdeeg en zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
bladerdeeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Kokosgebak met appel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Goed recept, maar zooooo slecht uitgelegd!
26 november 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.