Kokoskippenschnitzel met gebakken vruchtjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de vruchten uit blik uitlekken en vang totaal 150 mililiter sap op.
- Kluts de met en .
- Snijd de kipfilet met een scherp mes in de lengte vanaf het plat stuk door.
- Wentel de kip door de , het eimengsel en dan door het kokosmengsel.
- Druk het goed aan.
- Verhit 2-3 eetlepels in een grote pan met anti-aanbaklaag Bak de kip 5-6 minuten aan beide kanten aan.
- Maak de lente-uitjse schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
- Pel de en snijd hem in de lengte door.
- Verhit 2 eetlepels in een pan met anti-aanbaklaag en bak alle vruchten portiegewijs erin goudbruin.
- Zet de vruchten op een warme plek.
- Fruit de in het braadvet, breng ze op smaak met en bak ze kort aan.
- Voeg het vruchtensap, 250 mililiter water, de en het bouillonblokje toe.
- Breng de saus kort aan de kook.
- Bind hem met de en breng op smaak.
- Serveer het vlees en de vruchten met de saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Karbonade Hawaï met gebakken aardappels41u
-
Recept
Gebakken kalkoenfborst in uienroomsaus41u30m
-
Recept
Hamburgers met gebakken uitjes en cantharellenroom41u
-
Recept
Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels450m
-
Recept
Gebakken lamsrack met romige tomatensaus en knoflook42u20m
-
Recept
Gebakken lever met uien415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
- kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 311 kcal | 15% | 1244 kcal |
Vetten | 40 g. | 58% | 160 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |