Kokoskoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Magnetron
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Een klontje in de bakvorm in de magnetron laten smelten (onafgedekt, ½ minuut).
  2. De bakvorm zorgvuldig ermee invetten.
  3. Desgewenst de bodem met bakpapier bekleden en dit eveneens goed invetten.
  4. Dan in een kom de met de maïzena en het vermengen.
  5. In een tweede, ruime kom de zacht roeren.
  6. Daarna de , iets en de geraspte toevoegen.
  7. Doorgaan met roeren tot een smeuïg mengsel is ontstaan.
  8. Dan een ei en twee dooiers erdoor kloppen.
  9. Vervolgens het droge kokosmengsel erdoor roeren.
  10. Tenslotte in een andere ruime kom de twee eiwitten zeer stijf slaan.
  11. De inhoud van de twee kommen voorzichtig dooreen spatelen tot er geen eiwit als zodanig zichtbaar is.
  12. Het beslag in de bakvorm doen.
  13. Het geheel op het rooster en de isolatiemat in de oven zetten en de koek lichtbruin en gaar bakken op de combinatiestand oven-magnetron, 220°C, voor 13 - 15 minuut.
  14. Daarna het gebak nog 10 minuut in de uitgeschakelde oven laten staan alvorens de koek te keren.
  15. Bak de koek in een ronde bakvorm met een middellijn van 22 cm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kokoskoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kokoskoek
VariatieAantalGang
Kokoskoekjes4Koekjes
Kokoskoek4Taart en gebak
Luchtige kokoskoek1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%1560 kcal
Vetten
19 g.
27%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kokoskoek