Een klontje in de bakvorm in de magnetron laten smelten (onafgedekt, ½ minuut).
De bakvorm zorgvuldig ermee invetten.
Desgewenst de bodem met bakpapier bekleden en dit eveneens goed invetten.
Dan in een kom de kokos(125 gram) met de maïzena en het bakpoeder(1 theelepel) vermengen.
In een tweede, ruime kom de boter(100 gram)(5 gram) zacht roeren.
Daarna de kristalsuiker(100 gram), iets zout(1 stuk) en de geraspte citroenschil(1 stuk) toevoegen.
Doorgaan met roeren tot een smeuïg mengsel is ontstaan.
Dan een ei en twee dooiers erdoor kloppen.
Vervolgens het droge kokosmengsel erdoor roeren.
Tenslotte in een andere ruime kom de twee eiwitten zeer stijf slaan.
De inhoud van de twee kommen voorzichtig dooreen spatelen tot er geen eiwit als zodanig zichtbaar is.
Het beslag in de bakvorm doen.
Het geheel op het rooster en de isolatiemat in de oven zetten en de koek lichtbruin en gaar bakken op de combinatiestand oven-magnetron, 220°C, voor 13 - 15 minuut.
Daarna het gebak nog 10 minuut in de uitgeschakelde oven laten staan alvorens de koek te keren.
Bak de koek in een ronde bakvorm met een middellijn van 22 cm.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.