Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan

Bereidingswijze

  1. Ogenboontjes worden in Amerika traditioneel op Nieuwjaarsdag gegeten voor geluk in het nieuwe jaar.
  2. Het moet dan wel het eerste zijn wat je dat jaar eet, anders werkt het niet.
  3. Ik eet ze gewoon het hele jaar door graag, vooral deze soep is erg lekker!

    - Smelt de in een soeppan.
  4. Fruit de gesnipperde hierin aan, samen met het zoet, de , en .

    - Voeg de tomaat en toe.
  5. Laat dit ongeveer 2 minuten sauteren.

    - Voeg nu de , water, boontjes en eventueel toe.
  6. Breng dit zachtjes aan de kook en laat circa 15 minuten rustig pruttelen op een laag vuur.

    - Voeg als laatste de gekookte toe.
  7. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel extra zout/peper of chili toe.

    - Garneer eventueel met grove kokosschilfers en een reepje rode paprika.

    Suggesties:

    - Je kan eventueel ook een blik tomaten blokjes gebruiken.
  8. Maar vers is lekkerder.

    - Ogenboontjes kun je gedroogd kopen van het merk Vale de Sol bij de AH.
  9. Je moet ze eerst een nachtje laten weken en daarna voorkoken tot ze beetgaar zijn.
  10. Dit heb ik niet bij de voorbereidingstijd gerekend, omdat ik dit vaak ruim van te voren al doe.

    -Ik vindt het recept vrij flauw, maar mee-eters vinden het vaak prima van smaak.
  11. Daarom maak ik het vaak toch op deze manier klaar en zet extra en op tafel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • curry en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
kom
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
98 kcal
4%588 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kokossoep met ogenboontjes