Kokostompoezen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Tompoezen recepten
- Bereiden
- Kookboek van femkexx2
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verdeel de in een egale laag op een bakplaat met rand.
- Bak het ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven (hussel het even door elkaar als het er 4 minuten inzit).
- Laat het helemaal afkoelen.
- De oven kan je aan laten.
- Doe de spritsen en 125 gram in de keukenmachine tot het helemaal vermalen is en tot het mengsel aan elkaar gaat hangen (ongeveer 2 minuten).
- Doe het mengsel op een bakplaat van 22 tot 30 centimeter diagonaal.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het een beetje aan.
- Bak het 12 tot 15 minuten tot het goudbruin is en een beetje hard.
- Dit is de bodem voor je tompoezen.
- Laat het afkoelen op een rooster.
- Meng de , maïszetmeel en in een grote pan.
- Roel de en eierdooiers erdoor.
- Kook het mengsel (zet het vuur niet te hoog, ongeveer op de helft) en blijf roeren totdat het kookt.
- Laat het 3 minuten doorkoken.
- Blijf roeren totdat het dik is.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de toe en roer totdat het helemaal in het mengsel is opgenomen.
- Meng 330 gram door het mengsel.
- Wat je nu hebt, is custard!
- Lepel de custard op de gekoelde bodem en maak het mooi glad met een spatel of de bolle kant van een lepel.
- Doe nu plastic folie op de custard en zet het in de vriezer voor ongeveer 3 uur.
- Klop de , en Klop Klop in een grote kom totdat het mooi stijf is.
- Zet dit weg.
- Haal de bodem met custard uit de vriezer en snijd het in 24 "taartjes".
- Zet het op een grote schaal.
- Verdeel de die je gebakken hebt in de oven over de taartjes.
- Doe de in een spuitzak en spuit de zigzaggend over de tompoezen heen.
- Bestrooi de taartjes met de overgebleven .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 339 kcal | 16% | 2712 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |