Kolak pisang (gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes, niet te dik, maar ook niet te dun.
Zet de gula djawa op met 2 deciliter water en laat ze oplossen onder voortdurend roeren.
Stoof het gula djawa sausje met de banaan, het zout, de pandan en de rest van de ingredienten op een lage warmtebron.
De bananen moeten ca. 1 vingerkootje onder de saus liggen.
Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren.
Laat alles nog 3-4 minuten doorkoken met het deksel schuin op de pan.
Lepel de warme kolak in kommetjes en direct serveren.
Tip: - Serveer de kolak met flensjes of met vanille-ijs.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Dadar Pisang Kelapa (pannenkoeken met banaan en kokos)430m
-
Recept
Lempeng Kelapa Pisang (Kokospannenkoeken met banaan)435m
-
Recept
Gekarameliseerde bananen410m
-
Recept
Gestoofde peren met meringue41u
-
Recept
Gestoofde gedroogde perziken450m
-
Recept
Gestoofde pruimen met roompuddinkjes430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 153 kcal | 7% | 612 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |