Komkommersaus (Tzatziki)
- Herkomst Griekenland
- Categorie Sauzen en marinades
- Komkommersaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- schillen, raspen en met zout bestrooien.
- Vijftien minuten laten staan om het water te onttrekken en goed uitdrukken.
- pellen, door knijper drukken en aan yoghurt toevoegen.
- , azijn en erdoor roeren.
- erdoor scheppen.
- Met peper en zout op smaak brengen.
- Voor het serveren 1 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken.
- Tip:
- De is in smaak en samenstelling anders dan onze yoghurt, waarmee dit gerecht nogal waterig wordt.
- Kunt u geen Bulgaarse of Griekse yoghurt krijgen, gebruik dan een mengsel van ½ yoghurt en ½ volle kwark.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tzatziki410m
-
Recept
Knoflook-komkommersaus410m
-
Recept
Turkse tzatziki415m
-
Recept
Thaise Komkommersaus415m
-
Recept
Komkommersaus410m
-
Recept
Tzatziki (2)48u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bulgaarse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bulgaarse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 39 kcal | 1% | 156 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |