In het water 1 Klops uitproberen, de bal mag niet uit elkaar vallen en 15 tot 20 minuten koken.
Indien de bal uit elkaar valt, iets paneermeel toevoegen tot de juiste consistentie is bereikt.
Bal proeven en eventueel op smaak brengen met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk).
Als het gehakt(600 gram) de juiste dikte heeft, alle balletjes in 1 keer in het licht kokende water doen en ca. 15 tot 20 minuten koken.
Intussen de schoongemaakte en in schijfjes gesneden champignons(250 gram) in de boter licht aanbraden, bloem(2 eetlepels) toevoegen en verder aanbraden, zonder dat de bloem(2 eetlepels) of de champignons(250 gram) verkleuren.
Karnemelk(100 milliliter) en iets van het gehaktkooknat toevoegen, waardoor een dikke saus ontstaat.
Eventueel (slag)room toevoegen.
Op smaak brengen met zout(1 stuk)(1 stuk), peper(1 stuk)(1 stuk) en suiker(1 snufje).
Eieren(2) toevoegen en met de handgarde doorroeren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
kaas, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter of margarine, karnemelk, boter of margarine
Mosterd
kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter of margarine en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter of margarine, karnemelk, boter of margarine
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, champignons, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.