Königsberger Klopse

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Broodje 20 minuten in warm water weken en goed uitdrukken.
  2. In een pan ca. 500 milliliter water met , laurier en aan de kook brengen.
  3. Intussen mengen met broodje, , gesnipperd en goudbruin gebakken uitje, geraspte , grof gehakte , , , en .
  4. Balletjes draaien ter grootte van een golfbal.
  5. In het water 1 Klops uitproberen, de bal mag niet uit elkaar vallen en 15 tot 20 minuten koken.
  6. Indien de bal uit elkaar valt, iets paneermeel toevoegen tot de juiste consistentie is bereikt.
  7. Bal proeven en eventueel op smaak brengen met en .
  8. Als het de juiste dikte heeft, alle balletjes in 1 keer in het licht kokende water doen en ca. 15 tot 20 minuten koken.
  9. Intussen de schoongemaakte en in schijfjes gesneden in de boter licht aanbraden, toevoegen en verder aanbraden, zonder dat de of de verkleuren.
  10. en iets van het gehaktkooknat toevoegen, waardoor een dikke saus ontstaat.
  11. Eventueel (slag)room toevoegen.
  12. Op smaak brengen met , en .
  13. toevoegen en met de handgarde doorroeren.
  14. De moeten wel stollen.
  15. Klopse zonder kookwater in de saus doen, klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas, boter of margarine, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter of margarine, karnemelk, boter of margarine
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter of margarine, karnemelk, boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, champignons, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
522 kcal
26%2088 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Königsberger Klopse