Konijn in het zuur
- Herkomst Nederland
- Categorie Streekgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Wrijf de stukken konijn in met .
- Maak de groenten schoon en snijd deze in stukken.
- Leg de helft van de groenten in een kom.
- Leg de stukken konijn erop en leg daarop de andere helft van de groenten.
- Voeg de kruiden toe.
- Meng de en het door elkaar en giet dit mengsel in de kom.
- Dek de kom af en zet deze op een koele plaats.
- Laat het konijn 2 dagen marineren.
- Keer de stukken zo af en toe.
- Haal het konijn uit de marinade en dep het droog.
- Bak de stukken konijn in de aan alle kanten bruin.
- Schil en snipper de en bak deze even mee.
- Giet de marinade met de groenten en de kruiden in de pan.
- Leg een deksel op de pan en stoof het konijn zeker 1,5 uur.
- Haal het konijn uit de pan en leg het op een schaal.
- Zeef het stoofvocht en bind dat iets bij met wat aangemaakte maïzena.
- Giet een deel van de saus over het konijn en geef de rest apart erbij.
Variaties op Konijn in het zuur
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Konijn in het zuur | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 171 kcal | 8% | 684 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |