Konijn in pittige morsterdsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout.
Rol de konijnenbouten door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit in een braadpan 3 eetlepels boter en de olijfolie
Bak de plakjes spek hierin uit en knapperig bruin.
Neem het spek uit de pan.
Bak de konijnenbouten in het vet dat in de braadpan achterblijft rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook aan het konijn toe en bak ze glazig.
Blus het geheel af met de cognac, de wijn en de bouillon.
Voeg de tijm, de laurierblaadjes en 1 takje peterselie toe en laat de konijnenbouten met het deksel op de pan 1 uur stoven tot de konijn gaar is.
Bereiding:
Laat ze afkoelen en zet ze tot het gebruik in de koelkast.
Verwarm de konijnenbouten zachtjes in het stoofvocht.
Verwarm intussen een ondiepe schaal voor.
Schep de konijnenbouten in de schaal en houd ze warm
Laat het bakvet door een zeef lopen om alle kruiden te verwijderen
Voeg de mosterd en de slagroom toe en laat het op hoog vuur in ± 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak de oesterzwammen daarin snel bruin.
Schenk de saus over de konijnenbouten en garneer de bouten met toefjes peterselie.
Schep de gebakken oesterzwammen langs de rand.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 81 kcal | 4% | 324 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |