Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer')
- Herkomst Albanie
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van Chefkok_Harold
- 2 reviews
Keukenspullen
- Braadslee
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Dep de konijn droog en wrijf deze met zout en in.
Snij de in grove ringen.
Leg de Konijn in een grote (ronde)kom met de grove ringen, , laurier en . - Giet ongeveer 1 liter en 0,66 liter toe (hoeveelheid vocht mag naar verhouding meer zijn) tot de bouten geheel onderstaan.
Laat het mengsel ongeveer 24 uur trekken in de koelkast (wel in een afgedekte kom).
Haal nu de bouten uit de marinade, en droog deze goed!
Pak een grote braadpan/braadslee,
Laat hierin de mooi bruin worden.
Bak de vervolgens aan alle kanten mooi bruin.
Haal de uit de pan,
bak in de zelfde de vaste delen van de marinade van o.a. - de (ringen) goudbruin.
Schep de erbij met wat marinadevocht en roer dit tot een lekkere saus.
Roer nu de peperkoek (verkruimeld) tot een mooie egale saus. - Proef!
(Als je hem echt te zuur vind kan je een 'klein''beetje suiker toevoegen)
Breng de marinade al roerend aan de kook en leg vervolgens de konijnenbouten in de saus (deze moeten net onderstaan).
Laat nu het geheel op een heel klein vuur (het liefst op een sudderplaatje) langzaam sudderen tot de konijn gaar is (de konijn mag niet van de het bot afvallen).
Maar: - een stelregel is wel, hoe langer alles suddert, hoe lekkerder! (kleine 1,5 tot 2uur)
Wanneer de konijn gaar is, halen we de bouten weer uit de saus,
we brengen de saus evt nog wat op smaak en binden vervolgens de saus.
Dit doen we met 'alles binder', de hoeveelheid is op gevoel,
blijf de 'alles binder' langzaam roerend, beetje bij beetje toevoegen tot je zelf denkt dit is de juiste sausdikte (meestal 1/3 tot een half pakje)!
Leg nu de bouten weer terug in de saus.
Bak ondertussen nog wat heerlijke 'Franse Frietjes'
en U kunt aan tafel,
Eet smakelijk!
Chef Harold
Ook lekker om te maken
-
Recept
Konijn in zoetzure saus43u5m
-
Recept
Tam konijn46u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer') heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 173 kcal | 8% | 865 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 65 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |