Konijn uit grootmoederstijd

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Eerst het konijn 1 nacht in het zout water zetten.
    Daarna 24 uur in de met kruiden en zetten met iets minder dan de helft en de rest water.
    De konijn moet helemaal onderstaan.
    Eerst op de bodem wat met water in de pan doen, zodat het konijn niet droog op de bodem ligt.
    Dan de en de konijn in de pan leggen en tussen de konijn ook en de kruiden.
    De en de diamantvet en de plakken in een andere pan doen en dan alle stukken konijn aanbraden.
    Daarna de dikste stukken konijn in de pan leggen en de kleinste er tussen in.
    Bij het braden weer nieuw met water aanmaken, zodat de konijn weer onderstaat.
    Bovenop het konijn nog een paar goudrenetten in stukjes leggen.
    De konijn een paar uur laten op staan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Konijn uit grootmoederstijd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Super lekker.
John 6 december 2012
Dit recept komt bij mijn grootmoeder vandaan. Mijn opa was een man met zwaar lichamelijk werk dus kon die dit vet wel hebben. Het was overigens een magere man. Door het frituurvet wordt de baktemper... Lees reactie
jaccor 19 oktober 2012
Lijkt mij een heerlijk recept, maar met al dit vet? Lijkt mij niet goed voor hart en bloedvaten. Is er geen alternatief voor al die harde vetten? Het is een grootmoedersrecept, vandaar ook deze recept... Lees reactie
ma-griet 17 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
80 kcal
4%320 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijn uit grootmoederstijd