Konijn uit Toscane
- Herkomst Italie
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de wortel en in zeer fijne stukjes.
- Verwarm een laagje in een zware gietijzeren pan en voeg het groentegarnituur toe.
- Een paar minuten zachtjes laten fruiten.
- Hak het in stukken of laat de poelier dit doen en wentel de stukken door de .
- Doe het in de pan en bak de stukken aan alle zijden aan.
- Snijd de lever in heel kleine stukjes en voeg deze ook toe, even laten bakken.
- Een paar slagen met de pepermolen er over en wat zout toevoegen.
- Overgieten met een scheutje witte en dit laten inkoken.
- Voeg de gesneden toe en laat het geheel met de deksel op de pan anderhalf à twee uur rustig stoven.
- Serveren met andijviesalade met plakjes mozzarella, hardgekookte eieren en stokbrood.
- Tip van Bartje:
- Vervang het eventueel door de kip maar dan is een uurtje garen wel voldoende, het garen kan ook in een oven van 150 graden C.
- Smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Wild konijn in rode wijnsaus41u30m
-
Recept
Paella met konijn41u
-
Recept
Wild konijn van de jager41u45m
-
Recept
Grootmoeders konijn41u30m
-
Recept
Konijn in een romige mosterdsaus41u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 132 kcal | 6% | 528 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |