Konijnenbout met rode wijn en pruimen
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Konijnenbout recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Pel en snipper 2 .
- Pel en plet de knoflook.
- Maak een boeket van 2 takjes , en laurier en bind het vast met keukentouw.
- Meng de wijn, kruiden, en knoflook tot een marinade.
- Marineer de konijnenbouten 12 uur in de ijskast in de marinade.
- Pel de overige en halveer ze.
- Snijd de in vieren.
- Hak de rest van de fijn.
- Neem de konijnenbouten uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met .
- Bewaar de marinade.
- Verhit de in een braadpan en bak de bouten rondom bruin en haal de bouten uit de pan.
- Fruit de slajotjes met in het achter gebleven bakvet 3 minuten.
- Voeg de bouten, marinade, 200 mililiter water en bouillon toe.
- Stoof het gerecht afgedekt in 1 uur gaar.
- Neem de bouten en kruidden uit de saus en laat hem 10 minuten inkoken.
- Leg de bouten terug in de pan en voeg de toe.
- Laat het gerecht 15 minuten sudderen.
- Garneer het met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crumble van walnoten en pruimen425m
-
Recept
Konijnenbouten met rode wijn en olijven41u45m
-
Recept
Blini's met rode biettartaar als tussengerecht445m
-
Recept
Rosbief met rode-wijnsaus en gekonfijte sjalotjes41u
-
Recept
Entrecôte met rode wijnjus445m
-
Recept
Carpaccio met rode portsaus en Parmezaan als tussengerecht415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- boter en tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Konijnenbout met rode wijn en pruimen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 118 kcal | 5% | 472 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |