Konijnenbout met sjalotjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snipper ze.
  2. Wrijf de in met .
  3. Pel de en halveer ze.
  4. Pel de knoflook.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak de 5 minuten.
  6. Pers de knoflook erboven uit.
  7. Voeg de en laurierblad toe.
  8. Bak het geheel nog eens 4 minuten en schep het uit de pan op een bord.
  9. Bak in het achter gebleven bakvet de rondom bruin.
  10. Voeg het uimengsel, en toe.
  11. Stoof het geheel met de deksel op de pan 30 minuten.
  12. Voeg de , en 0,15 liter water toe.
  13. Stoof het gerecht met de deksel op de pan op laag vuur in 2,5 uur gaar.
  14. Schep de op een schaal.
  15. Breng het stoofvocht aan de kook en breng het op smaak met .
  16. Schenk de jus over de bouten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Konijnenbout met sjalotjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Geweldig recept, erg lekker! Ik heb de tomatenpuree en de bouillon vervangen door een half pak gepureerde tomaten.
Con 15 januari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%336 kcal
Vetten
1 g.
1%3 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnenbout met sjalotjes