Konijnenbouten met bier

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wrijf de in met een mengsel van de , en .
    Verwarm de in een pan en bak hierin de rondom bruin.
    Neem de bouten uit de pan en houd ze warm.
    Fruit de kleingesneden in de bakboter en voeg de en de laurier toe.
    Leg daarop de en giet het in de pan.
    Sluit de pan en laat het geheel ongeveer 140 minuten sudderen.
    Voeg dan de kleingesneden toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken gedurende ongeveer 10 minuten.
    Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ongeveer 5 minuten.
    Maak het geheel op smaak af met en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Konijnenbouten met bier heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.5 / 10 in 4 recensies
RESET

27-11-2017 smaakte prima 8 gegeten met rode kool met wilde rode bessen door de rode kool
Willie 27 november 2017
Gisteren dit recept uitgeprobeerd met Kasteelbier. We hebben heerlijk malse konijnenbouten gegeten en het was ook nog eens een super simpel recept. Voor herhaling vatbaar.
Curd 23 november 2015
@ Francie sorry er is een foutje ingeslopen tijdens het plaatsen van het recept het geheel moet 140 minuten sudderen op een laag vuurtje ik heb dit helaas niet eerder gezien hiervoor mijn excuses... Lees reactie
jaccor 29 december 2014
Dit recept is helemaal mislukt. De gaartijd voor konijn van 40 minuten is veel te kort. Het vlees was bijna niet van het bot te krijgen. Ook het inkoken van de saus ging helemaal niet. Jammer van het ... Lees reactie
Francie 25 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnenbouten met bier