Konijnenbouten op grootmoederwijze
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Konijnenbout recepten
- Bereiden
- Kookboek van spijkers03
- 10 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur, doe de boter erin en laat deze uitbruisen. (Boter licht bruin laten worden, dan zakt het schuim van de boter vanzelf in).
- Kruid de bouten met en leg ze in de boter, laat de bouten om en om bruin worden.
- Snijd de ui fijn en voeg ze bij de bouten.
- Zet de bouten op laag vuur.
- Voeg nu de , , de stroop en de kruiden toe.
- Laat het geheel 3 uur sudderen.
- Je kunt de gaarheid van het vlees controleren door de 'prikkertest'.
- Als je heel makkelijk een prikker in het vlees kunt steken.
- dan is het gaar.
- Haal het vlees voorzichtig uit de pan en houd het warm.
- Giet het vet van de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Bind de saus licht en plaats de bouten terug in de pan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Konijnenbouten met bier42u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (10)
Konijnenbouten op grootmoederwijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.6 / 10 in 10 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 290 kcal | 14% | 1160 kcal |
Vetten | 51 g. | 73% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |