Konijnpaté in rode wijn-cognacmarinade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd de in plakjes.
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Snijd het vetspek in plakken.
  5. Meng 2,5 deciliter rode met de , , , , knoflook, 1 laurierblaadje en tot een marinade.
  6. Leg de stukken in de marinade en laat ze 8 uur in de ijskast marineren.
  7. Marineer de in de rest van de rode .
  8. Laat het vlees uitlekken en houd de filets apart.
  9. Draai het vlees door een vleesmolen en meng het met de en .
  10. Breng het mengsel op smaak met .
  11. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  12. Bekleed een langwerpige vorm met de plakken vetspek.
  13. Bedek de bodem met een laag vlees-worstmengsel.
  14. Verdeel de helft van de filets en alle erover.
  15. Leg de rest van de filets op de en daarop de rest van het vlees.
  16. Bedek het gerecht met de rest van de plakken vetspek.
  17. Versier het gerecht met takje en laurierblad.
  18. Schenk de erover en druk het geheel goed aan.
  19. Dek het gerecht af en bak de paté in het midden van de oven in 1 uur gaar.
  20. Laat de paté afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en worst kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
137 kcal
6%548 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnpaté in rode wijn-cognacmarinade