Meng 2,5 deciliter rode met de , olijfolie(1 eetlepel), sjalotjes(3), worteltjes(3), knoflook, 1 laurierblaadje en tijm(1 takje)(0.5 theelepels) tot een marinade.
Leg de stukken konijn(750 gram) in de marinade en laat ze 8 uur in de ijskast marineren.
Marineer de pruimen(10) in de rest van de rode wijn(3.75 deciliter).
Laat het vlees uitlekken en houd de filets apart.
Draai het vlees door een vleesmolen en meng het met de worst(100 gram) en ei(1 stuk).
Breng het mengsel op smaak met zout(1 stuk).
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Bekleed een langwerpige vorm met de plakken vetspek.
Bedek de bodem met een laag vlees-worstmengsel.
Verdeel de helft van de filets en alle pruimen(10) erover.
Leg de rest van de filets op de pruimen(10) en daarop de rest van het vlees.
Bedek het gerecht met de rest van de plakken vetspek.
Versier het gerecht met takje tijm(1 takje)(0.5 theelepels) en laurierblad.
Schenk de cognac(75 milliliter)(50 milliliter) erover en druk het geheel goed aan.
Dek het gerecht af en bak de paté in het midden van de oven in 1 uur gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en worst
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn en worst kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.