Koninginnenhapje

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bouillon:

Voor de vulling:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Leg de kip in het kokend water.
  2. Doe er de groenten en het kruidentuiltje bij.
  3. Laat, afgedekt, 40 à 50 min.
  4. koken.
  5. Zeef de .
  6. Haal het vel van de kip en het vlees van de karkas.
  7. Snijd het kippenwit in blokjes.
  8. Kruid het en rol tot nootgrote balletjes.
  9. Pocheer ze in kokend water.
  10. Giet ze af en laat uitlekken.
  11. Bak de snel aan in een nootje .
  12. Roer de blonde roux met de en de en leng aan met 1 liter .
  13. Roer glad en laat de saus indikken.
  14. Klop de eierdooier los in de en voeg het aan de saus.
  15. Laat nog even warmen maar niet koken.
  16. Schep de kip, ,de balletjes in de saus.
  17. kruid met en muskaat.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en bouillon
  • bouillon en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en bouillon
  • bouillon, boter, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • boter, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon, bouillon, peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
495 kcal
24%1980 kcal
Vetten
42 g.
60%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koninginnenhapje