Koningsbergse gehaktballen
- Herkomst Duitsland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktballen recepten
- Bereiden
- Kookboek van kennin
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
Bereidingswijze
- De versnipperen en goed mengen met het gehakt, het , de , de , de en de .
- Tot ballen vormen, zo groot als een vuist.
- koken en toevoegen.
- De gehaktballen in de doorkokende leggen, afdekken en op een klein vuur ca. 30 minuten laten trekken.
- In een derde kookpan de laten smelten, toevoegen, goed roeren en kort laten koken.
- Daarna blussen met de witte en de .
- De gehaktballen uit de vissen.
- De met een scheplepel toevoegen aan de wittewijnsaus en steeds weer met een garde doorroeren tot de saus de gewenste consistentie heeft.
- De geraspte , en de met vocht toevoegen aan de saus en met bijkruiden naar smaak.
- De gehaktballen in de saus leggen en op een klein vuurtje nog 10 minuten laten trekken.
- Hoewel Koningsbergen tegenwoordig in Rusland ligt, is dit recept toch een echt Duits vleesgerecht.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 307 kcal | 15% | 1228 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |