Kool met zure room
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van akkie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de gaar en giet hem af.
- Verwijder met een scherp mes zoveel mogelijk van de harde kern van de en zorg daarbij dat de bladeren heel blijven.
- Doe de in een grote pan met gezouten water en kook hem 10 minuten.
- Giet het water af en laat de afkoelen.
- Smelt 3 eetlepels in een koekenpan en fruit daarin de en 5 minuten.
- Voeg de toe en bak deze nog 5 minuten mee.
- Roer de afgekoelde en de erdoor en maak op smaak af met zout en veel peper.
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Haal de koolbladeren voorzichtig uit elkaar en spreid ze plat uit op een werkvlak.
- Leg op het uiteinde van ieder blad 1 eetlepel van het champignonmengsel, vouw de zijkanten van het blad eroverheen en rol het blad dan op zodat er een pakketje ontstaat.
- Ga zo verder tot alle koolbladeren gevuld zijn.
- Leg de pakketjes dan met de vouwnaad naar beneden in een grote ondiepe ovenschaal.
- Giet er zoveel bouillon over dat ze 2 cm onder staan.
- Leg hier en daar klontjes van de resterende en zet de schaal 1 uur in de oven.
- Klop de zure los in een schaaltje en serveer deze bij de gevulde koolbladeren.
- Eet er brood of aardappels bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
- boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 234 kcal | 11% | 936 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |