Koolgehaktrolletjes in tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktrolletjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Doe het gehakt in een kom.
- Pel en snipper de en knoflook.
- Meng de en knoflook samen met het door het gehakt.
- Was en hak de basilicum en en voeg de helft toe aan het gehakt.
- Breng op smaak met en vers gemalen .
- Vorm van het gehakt 6 gelijke balletjes.
- Haal 6 bladeren van de stronk.
- Kook de koolbladeren 3 min.
- in kokend water met wat en spoel ze af met koud water.
- Rol het gehakt in de koolbladeren en vouw de zijkanten naar binnen, zodat de rolletjes dicht zijn.
- Los 1/2 blokje op in 100 mililiter kokend water, voeg de , de Italiaanse en de rest van de basilicum en toe.
- Schenk de hete tomatensaus in een ovenschaal en leg de koolrolletjes erin.
- Laat de koolrolletjes midden in de oven in ca. 45 min.
- gaar worden.
- Lekker met zilvervliesrijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 1108 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |