Koollassagne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Blancheer de witte bladeren, ontnerf ze of snijd de nerven plat.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  3. Bak de gehakt rul met wat peper en zout en de gekneusde kummelzaadjes in wat .
  4. Als de gehakt lichtbruin is, afblussen met of met water en het bouillonblokje.
  5. Ongeveer 1/2 uurtje zachtjes laten sudderen.
  6. Licht binden met . 4 kleine ovenschaaltjes laagje voor laagje vullen met om de beurt het gehaktmengsel, de witte koolbladeren en de tomaat.
  7. Beginnen en eindigen met het gehaktmengsel.
  8. Afdekken met wat geraspte kaas.
  9. Schaaltjes in het midden van koude oven plaatsen.
  10. Temperatuur op laten lopen tot ongeveer 180 graden C.
  11. Als de bakjes pruttelen en de kaas lichtbruin (beige) is, is het gerecht klaar.
  12. Echt heerlijk.
  13. Hoeft niks meer bij geserveerd te worden.
  14. Gezond (weinig vet en veel groenten), goedkoop en lekker.
  15. Veel succes.
  16. PS.
  17. Woonachtig in West Friesland, de koolstreek bij uitstek, vind ik in de oogsttijd regelmatig letterlijk van de kar gevallen witte en soms ook rode .
  18. Ik raap ze altijd op en vind voldoende om geregeld dit gerecht te maken en zelfs mijn eigen zuurkool in een 20 liter zuurkoolpot te maken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
199 kcal
9%796 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koollassagne